Johnny White

Johnny White werd op 13 juni 1946 als Johnny Wittevrouw in Scherpenheuvel geboren. Hij volgde in Brussel een kappersopleiding, maar dat beroep heeft hij nooit uitgeoefend.
Zijn eerste optreden voor een publiek was een crochetwedstrijd waar vrienden hem voor ingeschreven hadden tijdens zijn kappersopleiding en tot zijn verbazing won hij deze wedstrijd.
Meteen na het behalen van zijn diploma maakte hij zijn debuut in de showbizz!

Net zoals zovele andere Vlaamse zangers die in de jaren 60 met hun zangcarrière begonnen, heeft Johnny erg veel te danken aan de BRT nu TV1 en vooral aan de liedjeswedstrijd Canzonissima waar hij al in 1966 voor de camera stond. Louis Neefs won toen met “Ik heb zorgen”. Johnny zong toen “Waar ben jij”.
Tijdens die periode moest Johnny naar het leger en kwam terecht bij de 15de Wing van de luchtmacht in Melsbroek. Hij richtte toen zijn orkest op en noemde het –erg voor de hand liggend- “The Wings”. Robert Bylois wordt iets later zijn Impresario en op die manier wordt Johnny de collega van Salvadore Adamo en Ann Christy. Hij krijgt dankzij Bylois optredens in Portugal, Frankrijk en Zwitserland aangeboden.
In 1969 staat Johnny opnieuw voor de camera’s, deze keer tijdens de Europa beker voor zangvoordracht in Knokke onder aanvoering van ploegleider Anton Peeters. Hij schittert tijdens dat festival naast internationale vedetten als de Britse zanger Julie Rodgers en de Franse ster Michèle Torr. Datzelfde jaar krijgt hij de prijs van het publiek tijdens het “Festival de la chanson Française” in Spa uitgereikt en de persprijs tijdens het “Festival van Palma de Mallorca”. Johnny duikt ook voor de eerste maal op in de BRT top 30. Op 11 november 1969 staat hij op nummer 12 met de op het Decca-label uitgebrachte single “Weise Perlen”. Al Van Dam had hem bij Decca binnen geloodst.

Eveneens een groot succes wordt “Quand on est amoureux”. Daarmee had Johnny White, die toen in Brussel woonde, meegedaan aan de voorronden van het Eurosongfestival, georganiseerd door onze Waalse collega’s van de RTBF. Winnaar was toen Jean Vallée met “Viens l”oublier”. Net zoals “Weisse Perlen” was “Quand on est amoureux” een compositie van Peter Laine die ook tekende voor de daarop volgende hitsingle “Verloren hart, verloren droom”. Peter Laine schreef dit nummer op tekst van Ke Riema in zijn villa in ‘s Gravenwezel, speciaal met het oog op de Canzonissimadeelname van Johnny in 1971. Dat jaar won Nicole en Hugo met “Goeie morgen, morgen”; Johnny White werd tweede met “Verloren hart, verloren droom”; Ann Christy eindigde op de derde plaats met “Dag vreemde man”.
Nadat “Verloren hart, verloren droom” maandenlang in competitie bleef tijdens de dichtbekeken liedjeswedstrijd Canzonissima, kon het niet uitblijven of het liedje zou op single worden uitgebracht. 115.000 exemplaren gingen er toen van over de toonbank.

Het ging Johnny in die periode zo goed voor de wind dat hij er op een bepaald moment zelfs twee orkesten op nahield en op tournee ging met wereldsterren als Gilbert Bécaud en Shirley Bassey.
Een tijdlang combineert Johnny White zijn zangcarrière met het nachtleven. Etablissementen in Brussel, Mechelen en Antwerpen floreren onder zijn leiding. Het zal platenman Hans Kusters zijn die in 1990 Johnny ervan kan overtuigen om opnieuw zijn zangtalenten in de schijnwerpers te plaatsen. “Jij weet wat liefde is” en “Je eerste liefde” zijn twee hits uit die periode.

Intussen zit Johnny al meer dan 35 jaar in het vak en in 2001 verscheen er van hem nog een prachtige verzamelaar “Blijf je bij mij” waarop ook 7 nieuwe nummers te vinden zijn.

In 2003 wint Johnny White de Eregalerij met “Verloren hart, verloren droom” uitgereikt door BRT 2 en SABAM. Het liedje ligt Johnny zo na aan het hart, dat hij het in 2001 zelfs van een nieuw kleedje voorzag.

In het voorjaar van 2006 bracht Johnny White een nieuwe full cd uit “Onvergetelijke Liefdesliedjes” gericht naar de senioren.
Het jaar 2006 is ook een jubileumjaar want Johnny White staat 40 jaar op de planken. Ter gelegenheid van dit bijzonder jaar werd een tweede full cd uitgebracht met de toepasselijke naam “Heel m”n leven”.

In 2008 wordt Johnny White uit tal van artiesten uitgekozen door VTM en wordt op de affiche geplaatst van het Schlagerfestival 2008 in de Ethias Arena te Hasselt. Wie beweert dat het slecht gaat met het Vlaamse lied, moet niet bij Johnny White komen aankloppen.

In 2011 staat Johnny White 45 jaar op de Planken… Dit viert hij met talloze collega’s.

In 2013 brengt Johnny White een nieuw Full-Album uit 'Nieuwe Dromen'

Op 13 januari 2014 overlijdt Johnny na een hartinfarct. Hij is en BLIJFT één der GROOTSTE Vlaamse Artiesten...!!Bezoek ook de website van Johnny White
Bekijk alle artiesten
 
  
 
  
 
  
 
  
Informatie & boekingen