Lindsay

Lindsay, achternaam De Bolle, werd in 1978 geboren. De liefde voor muziek zat er al vroeg in: “Zo rond mijn elfde begon ik als achtergronddanseresje bij mijn broer Christoff, die twee jaar ouder is. We deden in die tijd veel mee aan playback- en soundmixshows, waar hij Danny de Munk en Luc Steeno nadeed en ik danste. In plaats van dat ik met poppen speelde, of mijn broer met auto’s, stonden wij altijd op een podium. Dus ja, je kunt wel zeggen dat we van kinds af aan in de muziek zitten.”

Voor Lindsay kwam het zingen pas op haar achttiende, en niet eens omdat ze zelf die ambitie had... “Christoff eindigde hoog bij de Soundmixshow en kreeg een platencontract aangeboden. De platenmaatschappij vroeg daarop of ik een keer naar de opnamestudio wilde komen, om te kijken hoe het met mijn zangkwaliteiten gesteld was. Blijkbaar bevielen die wel; ze vonden mijn stem goed bij die van mijn broer passen en al snel namen we samen een duet op.” Met Liefde Is Meer Dan Een Woord behaalden Christoff en Lindsay in België meteen de top 10. Het was het begin van een succesvolle carriére voor broer en zus, die vanaf toen vaker duetten deden.

Pas een tijd later, nu zo’n vier jaar geleden, kwam voor Lindsay de volgende grote stap. Haar Belgische platenfirma vroeg haar of ze een solocarrière wilde beginnen. “Daar heb ik wel even over na moeten denken”, zegt ze eerlijk. “Ik was het gewend samen met Christoff op het podium te staan en voor mij was dat ook eigenlijk wel voldoende. Maar ja, ze konden me toch overtuigen. Ik ben de uitdaging aangegaan en heb er nog altijd geen spijt van.”

Met goede reden: solo scoorde Lindsay zo mogelijk nog beter. Haar eerste single Van ’s Morgens Vroeg Tot ’s Avonds Laat werd meteen een nummer 1-hit, waarmee ze wekenlang in de hitlijsten stond. Daarna volgden de hits elkaar in rap tempo op.
Tweede single 'Ik lig nog steeds van jou te dromen' bereikte ook de eerste plaats, Met Christoff, Dennie Christian en Mieke samen scoorde Lindsay met het liedje Zaterdagavond.

Die eerste hits zijn onderdeel van haar debuutalbum, De Mooiste Dag. Dat ze daarmee de toppositie van de albumlijst haalde, mag een prestatie worden genoemd; er waren nogal wat kapers op de kust. Lindsay vertelt: “De plaat kwam uit in de periode dat Michael Jackson overleed. Zijn album stond wereldwijd op een, en ik had de eer om hem in België van de troon te stoten. Eventjes maar: de week erna stond hij weer boven mij, en zo hebben we nog enkele malen haasje-over gespeeld. Daarbij deed Christoff met zijn album ook nog mee, dus het was onze familie tegen Michael Jackson”, lacht ze.

Over haar sound kunnen we duidelijk zijn: Lindsay is een echte schlagerzangeres. “Ik denk dat ik vooral aanleun tegen de Duitse schlager. En daarmee bedoel ik dat je mijn liedjes kan omschrijven als de moderne variant. Poppy schlagers, zeg maar. Net als de liedjes van Helene Fischer, uit Duitsland, die ik toch een beetje als mijn voorbeeld beschouw. Haar liedjes hebben een sound die verfrissend en modern is, en daar streef ik ook naar.”

Vorig jaar bracht Lindsay haar tweede album 100% uit, eveneens een groot succes. Het album leverde tot nu toe drie hitsingles: naast het titelnummer (wederom een nummer 1-hit!) waren dat Deze Nacht Mag Eeuwig Duren, een duet met accordeonduo The Sunsets, en Een Bosje Bloemen Voor Je Moeder. Dat album werd in april 2011 met GOUD bekroond!

De hoogtepunten uit haar carrière zijn niet meer op de vingers van een hand te tellen. Lindsay is volgens eigen zeggen ‘stiekem fier’ op haar twee gouden platen, en deed daarnaast veel grote optredens. Zoals op het Schlagerfestival, waar ze vijf avonden lang voor 12.000 man publiek speelde. Ze was te zien op de Gentse Feesten, Zilverpop en gaf op Rimpelrock een show voor zo’n 35.000 man. Vooral het feit dat ze dat met liveband mocht doen, noemt de zangeres ‘een echte kick’.

Ook naast haar muzikale prestaties zit Lindsay niet stil: ze presenteerde met Cor Bloks het programma Muziekmenu op de regionale televisie en heeft samen met haar vriend een succesvol boekingskantoor waar de (Vlaamse) optredens worden geregeld voor haarzelf en Christoff, maar ook voor Nederlandse acts als Jan Smit en Nick & Simon.

Hoewel ze het zelf nooit zou zeggen, is het wel duidelijk: Lindsay is inmiddels een begrip in België. Ze neemt sinds jaar en dag haar liedjes op in het Nederlandse Nederhorst den Berg bij producer Hans Aalbers en wil het nu ook daar proberen. Haar eerste single in Nederland, In De Hemel Van Liefde, werd erg goed ontvangen en kreeg veel radio aandacht. Lindsay was dan ook te gast in talloze tv- en radioprogramma's. Inmiddels heeft ze een mooie verzameling liedjes klaar voor haar eerste “Nederlandse album”. Het is een mix geworden van haar Vlaamse hits en nieuwe liedjes. Lindsay kan bij haar debuut-CD in Nederland alvast rekenen op de muzikale steun van vrienden en collega's als Dennie Christian, haar eigen broer Christoff, Mieke, accordeonduo The Sunsets en Dre Hazes, die met Lindsay het duet 'Stap voor stap' opnam, één van de favorieten van dit album.

In België staat nu de release van haar 3de album gepland – “De Sleutel Van Mijn Hart”. Met haar 2 vorige albums, “De Mooiste Dag” en “100%”, kroop Lindsay resoluut uit de schaduw van haar grote broer Christoff en vestigde ze zich stevig in het kransje van Vlaanderens favoriete artiesten. Beide albums werden GOUD en verkochten samen meer dan 24.000 ex.!! Een opvolger voor deze beide successen kon niet uitblijven en op 25 oktober is het zover, dan ligt met “De Sleutel Van Mijn Hart”, de 3de CD van Lindsay in de winkel.

Met de nr.1 hitsingle “Als Jij Me Kust (dan is het zomer)” gaf Lindsay al een sprankelend voorsmaakje van wat we op haar nieuwe album mogen verwachten. Opnieuw een vrolijke, speelse, mooie CD vol gevoel...zoals de dame zelf!

Bekijk alle artiesten