Garry Hagger

Al jong toonde Gert interesse voor de muziek. Hij werd trommelaar in het plaatselijke Chiro-korps en de harmonie Sint-Cecilia. De fanfare bood hem de kans om muziek aan te leren, dus worstelde Gert zich door notenleer en koos als instrument de trompet. 13 jaar en Garry staat met zijn orkest “Poker” op de planken en zingt reeds nummers van The Beatles, Abba, enzovoorts. Garry volgt dictie- en zanglessen en gaat steeds meer optreden. In 1983 neemt hij een eerste single op en haalt de Brt Top-10. De twee opvolgende singles sloegen minder goed aan en Garry besluit dan om zanger te worden in een big band en daarna zanger-gitarist bij een dansorkest.

In 1991 schrijft Garry Hagger in voor de Soundmixshow. Er komt reactie uit de platenwereld en Garry neemt het nummer ”Ik zie het met mijn ogen dicht” op. De plaat slaat aan maar de verkoop stopt wanneer de platenfirma failliet gaat. In 1994 krijgt hij opnieuw de kans om te gaan opnemen, een full-cd dan nog wel. Alles ligt afgemixt klaar op de platenfirma, als deze voor fiscale fraude wordt opgedoekt. Tweede keer pech gehad. In 1995 schrijft Garry zich opnieuw in voor de Soundmixshow als imitator van Rene Froger. Met het liedje “This is the moment” wint hij deze wedstrijd. De platenmaatschappij “Paradiso” zet de Nederlandstalige versie “Het allermooiste” op single en de loopbaan van Garry neemt een stroomversnelling. Bij Eurosong 1996 eindigt hij vierde met als commentaar dat hij de beste stem van alle kandidaten heeft. Op 11 oktober 1996 wordt een eerste full-cd aan de pers voorgesteld “Als de zon verschijnt”. Hieruit komen liedjes zoals”Alleen maar om je geven”, ….

In 1997 verschijnt zijn tweede cd, ditmaal Engelstalig en die noemt “My life”. In de loop van 1998 dook Garry de studio in met Sarah om het duet “De glimlach van een kind” op te nemen, de zoveelste hit voor Garry en meteen ook nog eens Nederlandstalig werk. Op de cd “Het beste van”, een compilatie-cd, was meteen dit liedje en enkele andere nieuwe songs terug te vinden.

Bekijk alle artiesten
 
  
 
  
Informatie & boekingen