Dennie Christian

Kinder- en jeugdjaren
Dennie Christian werd op 22 mei 1956 in Bensberg bij Keulen als Bernhard Althoff geboren. Hij was het derde kind van Hans en Maria Althoff.

Debuut
Na zijn schooltijd, Dennie was toen 15 jaar, kwam hij in dienst als leerling verzekeringsagent. Daar leerde hij Karin Hartmann kennen. Zij zocht een fotomodel voor een brochure en vond Dennie de geschikte persoon daarvoor. Karin stelde Dennie voor aan haar verloofde, producer Tony Hendrik. Dit leidde na een stemtest begin 1973 tot een contract tussen het producers-duo en Dennie. De eerste single “Jede große Liebe hat ein Happy-End” werd net als de twee volgende een verschrikkelijke flop.

Jaren 70 Doorbraak met “Rosamunde”
Toch kreeg Dennie wel enige bekendheid door het Duitse tijdschrift BRAVO dat hem tot BRAVO-Boy had uitgeroepen. Op uitnodiging van Harry Thomas stelde Dennie in november 1974 zijn vierde plaatje “Rosamunde” op het Schlagerfestival in Kerkrade voor. Na de uitzending van het festival stormde de plaat naar de top van de Benelux hitlijsten, nog voordat het lied in Duitsland zelf een hit werd. Dennie maakte zijn Duitse TV-debuut in december 1974 bij de ZDF-Hitparade, in februari 1975 stond hij daar met “Rosamunde” op de 1ste plaats. Door het succes besloot Dennie zijn baantje op te geven. Van "Rosamunde" werden meer dan 500.000 platen verkocht.

Jaren 80
De jaren 80 waren niet alleen maar muzikaal succesvol voor Dennie. In 1981 kwam het aanbod van de KRO aan Dennie om een eigen TV-Show, de “KRO’s MUZIEKPARADE”, te presenteren. Dennie leverde ontzettend goed werk af, waardoor in 1983 de discussies overbodig waren toen Freddy Quinn meedeelde niet langer meer het Schlagerfestival te kunnen presenteren.

Jaren 90
Sinds de eindjaren 70 had Dennie Duitsland links laten liggen om zich volledig op de Benelux te concentreren. Maar mede door de Duitse TV-uitzending van het Schlagerfestival kwam er ook weer vanuit zijn eigen land interesse voor de sympathieke krullenkop. Dennie greep zijn kans aan en kwam met Duitse liedjes voor de dag zoals “Verlorenes Glück”, “Himmel und Hölle” en “Der ganze Himmel”. Ook in de ZDF-Hitparade was hij meermals te gast. In 1994 kwam na 15 jaar het eerste Duitstalige solo-album van Dennie uit. Op de Duitse TV-zender RTLplus presenteerde hij een tijdlang het schlagerprogramma “Musikcafé”.

Millenniumjaren tot heden
In 2011 werd Dennie door de Duitse bondspresident Christian Wulff uitgenodigd voor het staatsbanket met de toenmalige koningin Beatrix, kroonprins Willem-Alexander en prinses Maxima – niet alleen een bijzondere ontmoeting, maar ook een geweldige eer voor de zanger. In hetzelfde jaar kreeg hij de Harry Thomas Oeuvreprijs voor zijn verdiensten voor de schlagermuziek. In de Nederlandse TV-serie “Ali B op volle toeren” deed hij het nummer “Uit elkaar” van rapper Yes-R in zijn eigen stijl – een gigantisch succes in de hitlijsten. Veel positieve reacties kreeg Dennie ook op zijn gastrol in de satirische sketchshow “Toren C”. 2014 en 2015 stonden voor Dennie in het teken van zijn artiestenjubileum. Zijn album “40 jaar Dennie Christian - Ik ga mijn weg” viel bij het publiek in de smaak – niet alleen vanwege de indrukwekkende duetten met o.a. Django Wagner, Wolter Kroes en Mieke, maar ook vanwege zijn schitterende solonummers. In de film “Ron Goossens, Low Budget Stuntman” uit 2017 speelde Dennie een zanger die op alle spectaculaire momenten spontaan in beeld komt, met covers van “Push it to the limit” en “Ik leef niet meer voor jou”.
Muzikaal kon Dennie in de loop van de laatste decennia meer en meer zijn grote veelzijdigheid laten zien. Zijn repertoire reikt ondertussen van carnavalnummers tot gevoelvolle ballades, van dansbare schlagers tot covers van zijn grote voorbeeld Neil Diamond. Dennie mag terugblikken op meer dan 40 succesvolle jaren met meer dan 15 miljoen verkochte platen. En ook al is hij inmiddels opa, weet hij één ding zeker: “Es ist noch lange nicht Schluss”.

Bekijk alle artiesten
 
  
 
  
 
  
Informatie & boekingen