Dirk Duval

Zanger Dirk Duval werd geboren te Eeklo op 10 augustus 1953 als Dirk Pauwels.

Eigenlijk zou je Dirk Duval op muzikaal vlak als een laatbloeier kunnen beschouwen. Ondanks het feit dat Dirk reeds op zeer jeugdige leeftijd deel uitmaakte van het plaatselijke jongenskoor in Eeklo en de zangmicrobe sindsdien nooit verdween, is de eigenlijke start voor een solo-carrière er pas vele jaren later gekomen. In de tijd dat de lokale radio’s overal populair waren en Dirk er meerdere programma’s presenteerde, kwam hij in contact met diverse Vlaamse zangers. Van het één kwam het ander en Dirk werd door velen van die zangers gevraagd om hun jaarlijkse Fanbal en/of Vedetten-Parade te presenteren.

Daar bleef het niet bij... Dirk was/is een grote bewonderaar van Tony Servi. Hij heeft voor Tony vele jaren promotiewerk verricht en was steeds nauw betrokken bij diens Fanclub. Bij het presenteren van één van Tony’s verjaardagshows heeft Dirk op verzoek van meerdere mensen de microfoon genomen om één van Tony’s nummers live te zingen. Dat was “Eternally” en de reacties van een bomvolle zaal waren zodanig enthousiast dat Dirk diezelfde avond nog besloot om een eigen solo-carrière te starten...

De aanvragen voor optredens kwamen vrij vlot binnen, een Full-CD met de titel “My Way” werd uitgebracht, een fanbal ging door in Eeklo, enz…

Tegenwoordig heeft Dirk een brede waaier aan liedjes.
Dit zijn voornamelijk Engelstalige covers van Tom Jones, Neil Diamond, Elvis, Engelbert Humperdinck. Ook Nederlandstalig werk komt uitgebreid aan bod: hoofdzakelijk uit het repertoire van Will Tura.
Kortom, een programma voor een iets rijper publiek.

Ondertussen heeft Dirk een tweede Full-CD uitgebracht: 'My Choises'.
Door de single-CD 'Ik wil jou heel dicht bij me' is er zowel in Nederland als in Vlaanderen interesse van diverse platenlabels om met Dirk samen te werken...!!

Dirk Duval: een CROONER met een heel groot "Teddybeer-gehalte"...!!

Bekijk alle artiesten
 
  
 
  
 
  
Informatie & boekingen