Bandit

Bandit werd geboren op 11 april 1972 te Roeselare.

Van in zijn jeugdjaren kon men al merken dat Bandit muzikaal talent in zich had: hij kon zich uren bezighouden met een muziekinstrument, had gevoel voor ritme en bleek ook over een mooie stemklank te beschikken.
Met de intrede van de karaoke in Vlaanderen was dit het uitgelezen moment om te zien wat hij met die stem kon. Door de wekelijkse bezoeken aan karaoke-bars kwam Bandit in contact met een producer. Die zag kansen voor Bandit!

Dankzij de Country-invloeden van Bandit begon zijn producer (Onadisc) zich te verdiepen in dit soort muziek en te componeren met als resultaat 'The Linedance'. Er waren in het verleden al samenwerkingen geweest met het productiehuis van Will Tura en zo werd het nummer voorgesteld aan Will die het meteen zag zitten om dit nummer uit te brengen. Het werd een succes! Ondertussen zong Bandit het nummer met een warm Amerikaans accent.

Toen begon de idee te groeien om iets te doen met de nummers van Will, hij had toch heel veel goeie en sterke nummers.
Na overleg met Will en Jean Kluger was de kogel door de kerk: er mocht een album worden opgenomen met allemaal nummers van Will in het Engels vertaald. Er werd samengewerkt met de Nederlandse producer Jaques Verburgt. Het album 'The Tura Songbook' werd enorm goed onthaald, het kreeg aandacht op de radio en haalde zelfs de Hit-Parade!

Er werden interviews gedaan samen met Will waaruit bleek dat Will Tura bijzonder trots was op het album. Toen het album een aantal weken in de winkel lag, kwam het voorstel voor Bandit om met Will Tura tijdens diens Concert-Tournee mee te gaan als Special-Guest...! Het was natuurlijk een hele eer om dit te kunnen en mogen doen! Het was bovendien een heel leerzame periode.

De vraag om een vervolg op het album bleef niet uit: zo kwam 'The Tura Songbook II' uit. Ook dit album kon, net als het eerst, op veel aandacht rekenen. Will Tura was echt onder de indruk van het nieuwe album, wat natuurlijk heel veel vertrowen gaf. Daarbij kwam het goede nieuws van Will Tura dat Bandit een tweede keer mee kon tijdens de nieuwe Concert-Tournee!

De samenwerking met Will Tura was voor Bandit een opening naar het grote publiek. Na twee jaar werd de tijd rijp om Bandit te gaan voorstellen met eigen werk. Het was de bedoeling om Bandit te profileren als een 'Mainstream Artist'. Omdat zijn stem zoveel facetten heeft, kan hij heel veel stijlen aan. Er werd beroep gedaan op internationale songwriters om songs te gaan schrijven. Er kwam medewerking van onder andere Barbara Orbison, Guy Johnson (Status Quo), Winston Seila, John Belland (Flying Burrito Brothers), etc... Resultaat: 'Quality Street' een klassevol album met internationale uitstraling!

Na 'Quality Street' was het duidelijk welke stijl er op Bandit z'n lijf is geschreven: Songs in de stijl van Roy Orbison! Na contact te hebben gehad met de vrouw van Roy Orbison werd niet lang getwijfeld om een album op te nemen met herwerkte nummers van Roy en paar nieuwe songs in de stijl van Roy maar wel 'op en top Bandit'! Alweer een album om U tegen te zeggen! Wat onmiddellijk opviel was de gelijkenis tussen de stemmen van Roy Orbison en Bandit: Beiden bezitten immers dat unieke, diepwarme stemgeluid... Net als Orbison weet Bandit zijn publiek kippenvel te bezorgen wanneer hij moeiteloos die typische hoge tonen haalt.

Ondertussen verscheen de CD/DVD 'Way back Home' die het mooie bedrag opleverde van meer dan 4.600 euro ten voordele van 'Child Focus'.

Een nieuw album volgde: 'When to let go' met daarop heel wat pareltjes van muzikale aard! O.a. 'The Letter', de sfeermaker 'You'll never walk alone', het zeer indrukwekkende 'An American Trilogy', en enkele nummers van 'The Man in Black' Roy Orbison. Daarbij zeker niet te vergeten: het romantische 'Besame mucho'

De concerten zijn steevast een succes! Het is een plezier te mogen vaststellen dat heel veel mensen overtuigd zijn van het unieke talent van Bandit. Hij verdient het grote succes meer dan wie dan ook.

Bandit is nog lang niet uitgezongen! Hij gaat er onvermoeibaar mee door! Dit zoals we van Bandit gewoon zijn!

BANDIT: Klasse-vol Entertainment...!!Bekijk alle artiesten
 
  
 
  
 
  
 
  
Informatie & boekingen