Presentator Herbert Verhaeghe

Geboren op 30maart 1974.

Herbert is amper 6 als hij al muziekschool volgt: notenleer, klarinet, piano, gitaar… hij proeft ervan en vermoedt dat de muziekmicrobe z’n verdere leven zal bepalen. Op de lagere school zijn muziek en zang Herberts ding, en heel af en toe doet hij eens mee aan een zangwedstrijd. Maar… vader Verhaeghe houdt de boot wijselijk af en wil dat Herbert eerst een diploma haalt.

Op sociaal vlak is Herbert altijd een “jeugdbewegingsmens” geweest: lid, leider en hoofdleider. “Wat goed dat het aantal leden weer toeneemt de laatste jaren. Daar leer je zelfstandig worden, maak je de beste vrienden en doe je de zotste dingen!”

Z’n ervaringen als jeugdmonitor brengen Herbert op het idee om aan de Regentaat Normaalschool in Torhout te gaan studeren. Daar komt de zoektocht naar z’n artistieke troeven op kruissnelheid. Hij treedt vaker op, al dan niet met de gitaar erbij, en speelt enkele seizoenen mee met het Kuurns Theater.

1996 is een cruciaal jaar. De zaalmeester van “Huis Van Wonterghem” brengt Herbert in contact met Glenn De Droogh. De toenmalige BBL wou een jongerenproduct voorstellen door een gevestigde waarde te koppelen aan jong en fris talent. Die avond doet Johan Verminnen het voorprogramma van “Spoorloos”: het duo dat Herbert vormt met Glenn. Naast eigen Nederlandstalige nummers zingt Herbert nummers van Rob De Nijs, Frank Boeijen, Stef Bos, Crowded House, Elton John en… ‘Laat me nu toch niet alleen’ samen met Verminnen. Er volgen heel wat optredens en een maxi-cd in eigen beheer met de nummers ‘Bram’ ‘Werkeloos’ en ‘Ik denk’.

In 2000 gaat hij aan de slag bij Radio 2. Daar krijgt hij de kans om met ‘Spoorloos’ uit te pakken, en als solo-artiest zingt Herbert vanaf 2001 mee met de Radio 2 Band. De dirigent, Patrick Mortier, heeft een platenlabel en neemt enkele nummers op met Herbert: ‘Het werd zomer’ van Rob De Nijs, en de single ‘Zonder woorden’ - een nieuw nummer waar Herbert aan meeschrijft. Die single is Radio 2 hittip in de zomer van 2004, krijgt massale airplay en aandacht op TV.

Zingen en presenteren werkt op een podium. Vanaf nu is Herbert het uithangbord van Radio 2 op buitenevenementen. Zo presenteert hij “Viva Vlaanderen Live”, de “Fata Morgana-show”, en 5 jaar na elkaar hèt muziekevenement aan zee: Radio 2 Zomerhit.

Met Vincent Pierins (bassist Clouseau) en Patrick Hamilton (The Globe Studio’s) zoekt Herbert naar de juiste nummers en het juiste geluid. Het eerste resultaat is in 2007 te horen op diverse radiozenders: ‘Kleine Dingen’. Het jaar daarop staat Herbert Verhaeghe voor het eerst in de Vlaamse top 10 met ‘Littekens’. Naast Radio 2 sluiten heel wat vrije radio’s en webradio’s Herbert in de armen. In de lente van 2009 verschijnt z’n eerste album: ‘Mijn Verlangen’’, een CD met 12 originele nummers waarvoor Herbert kon samenwerken met Udo, Bart Herman en ex-Dinky Toy Martijn Bal. Het orgelpunt van 2009 is het eerste 2 uur-durende live-concert van Herbert Verhaeghe mèt band in de hippodroom van Kuurne.

In maart 2011 zet Herbert de lente in met een nieuwe single: “Wij tweeën hier samen”, een zonnige meezinger waarmee de veel te lange grijze winter definitief wordt weggewuifd.

Sinds juni 2011 is Herbert een vast gezicht van Ment-TV. Op 5 september 2011 gaat Ment-TV 24 uur op 24. Herbert presenteert samen met ex-Miss België Stéphanie Meire de openingsshow. Meer dan 30 artiesten verkennen de gloednieuwe studio in Gent.

Met de single "Ik voel me zó" scoort Herbert eind 2012 een échte AMBIO-Hit. Het optimisme druipt er werkelijk áf en Vlaanderen feest voluit méé met deze Polonaise-Méézinger.

Herbert Verhaeghe is beschikbaar als Allroud-Presentator en/of als Entertainer/Zanger.

Bekijk alle artiesten
 
  
 
  
Informatie & boekingen