Tiroler- & Oberbayern Kapelle

Het begon allemaal met het vormen van een gelegenheidsorkestje. Enkele fervente muzikanten trokken samen op pad om voor de nodige muzikale omkadering te zorgen. Geen plaats, tijdstip of gelegenheid was hen te min om voor muzikale klanken te zorgen. Het repertoire? Alles wat de mensen vroegen en enigszins speelbaar was. Zo geraakten de 'jongens' het vaste huisorkest van ondermeer damesvoetbalploeg De Maradonna's en van zowel de heren- als dames volleybalteam IBIS Kortrijk.

Na een tijdje als gelegenheidsorkestje te hebben opgetreden, werd in 1989 de beslissing genomen een heus blaasorkest op te richten. Enkele muzikanten hadden de smaak van een Tiroler- of Oberbayernkapelle reeds geproefd bij andere gezelschappen, vandaar. Al snel groeide het groepje uit tot een heuse blaaskapel van om en bij de 20 muzikanten. De ene muzikant bracht de andere aan en zo groeide het gezelschap uit tot een kwalitatief geheel, gespecialiseerd in de typische volksmuziek uit o.a. Duitsland of Tsjechiƫ.

Op korte tijd werden ze een begrip in de blaaskapellenwereld en genieten zij naam en in zowel binnen- als buitenland. Het repertoire bestaat uit originele blaasmuziek uit Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechiƫ.

Hun optredens zijn steeds een streling voor oog en oor. Een belevenis waar U nog lang zult over napraten...

Bekijk alle artiesten
 
  
 
  
 
  
 
  
Informatie & boekingen