Franky Hayse

Franky Hayse begon zijn saxofoon-studie op 8-jarige leeftijd en heeft een volledige klassieke opleiding genoten.

Zijn grote voorbeeld was (en is nog steeds) André Moss, die hij op 14 jarigeleeftijd ontmoette bij een optreden van André.

Zo komt het dat Franky de tweede helft van dit optreden naast hem op het podium mocht meespelen... André Moss voorspelde Franky een succesvolle toekomst. Jaren later had Franky een eigen orkest waarmee hij vooral vele artiesten mee begeleidde.

Vervolgens ging hij als duo verder en speelde hij mee met o.a. "Het Promenade Orkest voor Vlaanderen" dat later omgedoopt werd tot "Master Collection".

Dat André Moss het goed gezien had blijkt uit het feit dat dit duo ondertussen 4 CD-albums en verschillende CD-singles heeft uitgebracht. Franky startte in oktober 1999 een solo-carriere die onmiddellijk insloeg dankzij een uitgedokterd repertorium, gaande over tophits, jazzy nummers en andere muzikale hoogstandjes.

Alom geprezen voor zijn uitstekende techniek, speelde Franky ook in gerenommeerde studio's met bekende artiesten, die hem steeds weer vragen om de Sax-solo's in te spelen bij de opnamen van hun CD's.

Franky heeft ook een vaste stek bij het "Wiener Classics Orchestra" van Jan Pieter Liedmann waar hij ook de solopartijen voor saxofoon en klarinet voor zijn rekening neemt. Samen hebben zij ook reeds verschillende nummers geschreven die Franky dikwijls ten gehore brengt.

Franky Hayse brengt ÚW feest naar een hoogtepunt via héél meezingbare HITS.

Bekijk alle artiesten
 
  
 
  
Informatie & boekingen