DJ Pat(je) Krimson

Deejay Pat Krimson (Patrick Claesen) vormt in 1989 met Jef Vanbockrijck het producersduo Hypp & Krimson. Ze lanceren met succes trendy danceprojecten zoals Cold Sensation, Hypnotyz, Miss Nicky Trax en Ravebusters. Pat Krimson heeft de muziekmicrobe goed te pakken en wordt de tourmanager en keyboardspeler van Praga Khan. Geïnspireerd door het monstersucces van Clouseau richt hij de Nederlandstalige popgroep Leopold 3 op. Deze razend populaire boysband rijgt op vier jaar tijd twee gouden albums en negen nummer 1-hits aaneen.

Samen met topproducer Olivier Adams tovert Patje in 1991 de dancesensatie 2Fabiola uit zijn hoed. 2Fabiola is de populairste Belgische groep van de jaren negentig en scoort onder meer de superhits ‘Lift U Up’ en ‘Play This Song’. Ook met het clubproject Nunca is Pat Krimson hot in binnen- en buitenland. Tussendoor brengt hij solo de clubhits ‘Taboo Bells’, ‘My Playground’ en ‘Paranoid In Moscow’ uit. In totaal goed voor tientallen hits, Gouden Ogen en TMF Awards.

In 1993 creëert Pat Krimson een van de grootste houselabels van die tijd: Dance Opera. Hij organiseert gelijktijdig de Dance Opera Trips, de eerste megahouseparty’s in België. De events groeien uit tot een dancefenomeen met maar liefst 20.000 partyfreaks per editie. Twee jaar later introduceert Patje de Dreamland Nights in discotheek Boccacio.

Pat Krimson stampt in 1996 de legendarische conceptclub AtmoZ uit de grond. Zijn inspiratie put hij uit toonaangevende Britse clubs uit de nineties. De AtmoZ Nights nemen een blitzstart en zijn tien jaar lang week na week the place to be in Hasselt (Ritz) en Turnhout (Club La Forza).

Sinds 2006 trekt Pat Krimson met de baanbrekende ‘AtmoZ On Tour’ langs de hipste clubs en dancefestivals in België en Nederland. In 2011 viert AtmoZ zijn 15-jarige bestaan met een tiental clubnights in binnen- en buitenland. Het befaamde AtmoZ-label is helemaal terug in met de release van ‘The Classix’ cd, en de clubtracks ‘Play The Game’ (Pat Krimson vs. Enblanc) en ‘S.A.X.X.’ (Nico Parisi).

Ook in 2012 staat Pat Krimson wekelijks in de Benelux aan de draaitafels met een opzwepende mix van house, groove, electro en retro. Zijn vibes en charismatische uitstraling vallen telkens opnieuw in de smaak, en overal waar hij komt, gaat het dak eraf.

Met "2Fabiola" scoort Patje in 2014 de MEGA-Hit 'After my Piano'. Hiermee wordt - héél terecht - de 'Radio2 Zomer-Hit 2014' binnengehaald!

Bekijk alle artiesten