2Fabiola

The 90′s are back! In 2012 komt de dancesensatie 2Fabiola opnieuw verrassend uit de hoek. Boegbeeld en producer Patrick Claesen alias Pat Krimson pakt een heel jaar lang elke maand uit met een catchy remix van een 2Fabiola-Hit. Als kers op de taart verschijnen de remixen op een fonkelnieuw album. “Het wordt superdruk, met veel optredens in binnen- en buitenland. 2Fabiola heeft nu een hedendaagse sound en is extravaganter dan Lady Gaga!”

Een stap terug in de tijd… In 1991 lanceert Patrick Claesen de eerste single van 2Fabiola. ‘The Milky Way’ schiet omhoog als een komeet en groeit in een recordtijd uit tot een underground classic. De muziek klinkt uniek en bombardeert 2Fabiola tot een pionier van de Eurodance.

Drie jaar later krijgt Patje versterking van zangeres Zohra Ait-Fath en sexy danser Fabio Ponente. De grote doorbraak laat niet lang op zich wachten. Superhit ‘Play This Song’ domineert maandenlang de dansvloer en de charts in Spanje en Italië. Ook de rest van Europa is in de ban van de extravagante looks en baanbrekende liveacts van 2Fabiola. Opvolger ‘Lift U Up’ staat vijf weken op nummer één in de Ultratop 50. Goed voor een gouden plaat.

De successen volgen elkaar in sneltempo op. In 1996 verschijnen de top 5-hits ‘I’m On Fire’ en ‘Freak Out’, en het gouden debuutalbum ‘Tyfoon’. Een jaar later is het opnieuw raak: de single ‘Magic Flight’ gaat overal in Europa als warme broodjes over de toonbank. In november verlaat Fabio de groep.

Begin 1998 komen Patje en Zohra op de proppen met een vernieuwend geluid en een futuristische mangalook. Internationale platenfirma’s staan te springen om de single ‘Flashback’ uit te brengen. Het trendy nummer zet 2Fabiola op de kaart in Japan. Na de release van het tweede album ‘Androgyne’ kiest Zohra voor haar solocarrière. Op de TMF Awards 1999 wordt de nieuwe zangeres Evy Goffin aka Medusa aan het grote publiek voorgesteld. Na de hit ‘New Year’s Day’ en ‘Summer In Space’ last Patje een rustpauze in.

In het najaar van 2007 maakt 2Fabiola een langverwachte comeback. De Australische Katie Michaelson zingt ‘Straight To The Top’ in en de single scoort in down under en Azië. Patje haalt vervolgens zangeressen Viola Furleo en Loredana De Amicis aan boord. Tijdens de eerste editie van de megaparty I Love The 90′s speelt 2Fabiola als hoofdact de pannen van het dak. Patje en co. bestormen de hitlijsten met ‘Blow Me Away’ en behoren tot de meest geboekte artiesten van 2008.

De radiohit ‘Push It Up’ introduceert in 2010 zowel de urbain move electro sound als de nieuwe zangeres Tamara Reynders, die Loredana vervangt. In 2011 zet de populairste Belgische groep van de jaren negentig eens te meer de trend met de singles ‘Don’t Stop’ en ‘Let The Music Play’.

2014: Mega-HIT "After my Piano" wordt - terecht - verkozen tot 'Radio2-Zomer-Hit 2014'

Bekijk alle artiesten
 
  
 
  
 
  
 
  
Informatie & boekingen