Tony Servi

Toen hij op 23 januari 1959 als Antoine Serverius in Leuven zijn eerste geluiden liet horen, kon niemand vermoeden dat dit jongetje met de reebruine ogen zou uitgroeien tot één van Vlaanderens grootste artiesten.
De jongen had immers van kindsbeen af een sterke interesse voor muziek en bleek ook nog over een gouden stem te beschikken. Het duurde dan ook niet lang vooraleer zijn zangtalent opgemerkt werd.

In 1982, op 23-jarige leeftijd, krijgt hij zijn eerste contract aangeboden bij platenmaatschappij Rainbow.
Antoine Serverius zal vanaf dat moment als Tony Servi door het leven gaan.
Zijn eerste single ”Free like a Bird” wordt meteen een groot succes en levert hem zijn eerste gouden plaat op! Deze single is meteen ook een succes in Duitsland, Luxemburg, Frankrijk en Oostenrijk.
Bij Rainbow aarzelt men dan ook niet om een volledige LP op te nemen die de titel krijgt: ”Free like a Bird”.

In 1983 krijgt Tony de kans om deel te nemen aan de Baccarabeker. Samen met een paar andere artiesten vormt hij een team dat door niemand minder dan Will Tura gecoached wordt. De groep eindigt uiteindelijk op de tweede plaats.
Zijn typische "Humperdinck-charme" gaat echter niet onopgemerkt voorbij want op deze wedstrijd krijgt Tony de “Personality-prijs”, een prijs waar hij terecht fier op mag zijn!
Ondertussen wordt nog een tweede engelstalige LP opgenomen die de titel “Portrait” krijgt.
Bij Rainbow brengt men in die periode nog heel wat singles van Tony uit, waaronder: “Chez Rico”, “O lovely Lady”, “ Never Forever” en “Since you left me”.

In 1984 wordt Tony dan geselecteerd om deel te nemen aan de Knokke-Cup, een internationale zangwedstrijd. Deze maal wordt het team begeleid door Fred Becky, later bekend als jurylid van o.a de Soundmixshow. De groep eindigt op een niet onaardige 3de plaats.
Fred Becky was ook de man die ooit zei: "Tony Servi is onze enige die de stemcapaciteiten heeft van Tom Jones"... Uit een éénmalige samenwerking met Fred Becky wordt de single ”Duizend Rozen” geboren.

In 1986 wordt Tony een platencontract bij Telstar (Johnny Hoes) aangeboden.
In datzelfde jaar gaat hij in zee met Gilbert Denockere. Onder diens vleugels wordt Tony Servi enorm populair en is hij een veel gevraagd artiest op diverse podia in het land!
Tony, die intussen een knappe, charmante man is geworden, laat in deze succesvolle periode dan ook vele meisjesharten sneller slaan...
De singles ”Vrij”, ”Als vriendschap liefde wordt”, "Waarom”, ”Alleen” en ”Vrouw” worden top 10-hits bij de toenmalige BRT-Top30. Deze nederlandstalige nummers worden niet zelden nummer 1-hits!

Tussen 1986 en 1990 worden nog 4 LP’s opgenomen, namelijk: “Welkom”, “Blijgezind”, ”Vriendschap” en “Vrij”.
Na het LP-tijdperk wordt dan in 1990 een eerste CD opgenomen: ”Een uurtje met Tony Servi”.
Ondanks de prima resultaten en de goede samenwerking wordt het platencontract niet verlengd bij Telstar. Het niet verlengen van zijn platencontract komt dan ook als een donderslag bij heldere hemel!
Daarbij komt nog het feit dat in dezelfde periode zijn rots in de branding,en toenmalige Manager Guido Broos een zwaar verkeersongeval krijgt... Het is dan gedurende twee jaar muisstil rond de zanger…

In 1992 komt Tony Servi dan weer in de belangstelling door toedoen van producer Jack Rivers. Het harde werk werpt dan ook zijn vruchten af. Een eerste single “Liefde voor altijd” wordt meteen Supertip bij het populaire liedjesprogramma “Tien om te zien “ op VTM.
Een tweede nummer “Hemel help mij” is ook meteen een schot in de roos en geraakt op een derde plaats in de Hit-notering!
In de Jack Rivers-studio wordt dan ook een Full-CD opgenomen met als titel ”Hemel help mij”.
Hierna wordt het prachtige “Smoorverliefd” aan het publiek voorgesteld. Het nummer, een cover van Tom Jones’ "Fall in love", wordt 6de in de Vlaamse Top 10.

Tot dusver werd vooral aan een solocarrière gewerkt. Na zo’n 10 jaar wordt het idee naar voorgebracht om eens een duet op te nemen: De zeer talentvolle zangeres Corina is meteen bereid om een duet op te nemen met Tony.
Hun eerste duet ”My love” wordt zeer warm onthaald . Er volgt dan ook een tweede single. ”Het Avontuur” kan echter op heel wat minder belangstelling rekenen en Tony beslist dan maar om zich weer verder te concentreren op zijn solo-carrière. Toch werkt dit duo nog één keer samen aan een Kerst-CD. Daarna verdwijnt het project ”duet” in de ijskast.

In 1994 wordt er opnieuw een Engelstalige Full-CD ”Evergreens” uitgebracht. Maar het succes blijft achterwege en er komt een einde aan de samenwerking met Jack Rivers.

De volgende manager en producer wordt de flamboyante Serge Quisquater, bij het grote publiek beter gekend als Sergio, de zanger van de groep "Touch of Joy". Uit deze samenwerking ontstaat de Full-CD “Diep gelukkig”, ditmaal uitgebracht bij platenmaatschappij Arcade.

In 1997 komt Tony opnieuw onder contract bij Rainbow. Bij deze laatste worden o.a de Full-CD’s “Free as the wind” en “Heel anders nu” opgenomen. Ook wordt nog in 2003 de Full-CD “Unforgettable lovesongs” uitgebracht. Deze CD is tot op vandaag nog zeer gegeerd bij het publiek en omvat het betere "Crooner"-werk. Op deze CD vinden we onder andere de klassieker “In time” van Engelbert Humperdinck terug. Deze evergreen is trouwens één van de lievelingsnummers van Tony zelf.
In 2004 wordt nog een Engelstalige Full-CD uitgebracht die de titel krijgt ”Just the way you are”. Het succes van weleer komt echter niet meer terug en Tony raakt wat in de vergeethoek. Wel treedt hij nog hier en daar op.

In 2006 heeft Tony dan opnieuw een bescheiden succesje met een hit van Ben Cramer “De oude Muzikant”.

In 2007 komt Tony Servi weer wat meer in de belangstelling: In dat jaar staat Tony 25 jaar op de planken. Ditmaal wordt er een dubbel-CD samengesteld. Deze omvat heel wat eigen nummers zoals “Alleen” en “Waar je ook bent” en enkele Engelstalige Klassiekers van o.a de heren Humperdinck en Jones. Vooral de manier waarop Tony het onvergetelijke "My Way" brengt, bezorgt menig luisteraar kippevel!
Om zijn 25-jarige carrière te vieren gaf de jubilaris een groots optreden in juni 2007 en werd vervolgens door heel wat fans in de bloemetjes gezet. Tijdens dit optreden werd hij begeleid door het live-orkest ”The Quality Sound”.

Het duurt nog tot begin 2010 vooraleer Tony zijn carrière weer op de juiste rails krijgt . Er worden meteen ook plannen gemaakt om wat nieuw werk van Tony uit te brengen. Zo wordt voor de produktie van de nieuwe single aangeklopt bij niemand minder dan Country-Ster "Bandit", alias Koen Moeyaert. De pasgeborene krijgt de titel “Zonde van die Tijd”. Het liedje is een intieme ballade met een ietwat melancholische tekst, maar met een duidelijk, herkenbaar verhaal.

Na heel wat solo-optredens wordt het opnieuw tijd voor een duet.Zonder aarzelen gaat Tony aankloppen bij zijn vroegere collega en boezemvriendin "Corina". Beide artiesten blijken nog steeds op dezelfde golflengte te zitten en snel worden er plannen gemaakt om opnieuw samen een duet te zingen.

In maart 2011 stelt het duo hun single ”Mexicaanse nachten” voor . Het liedje doet ons dromen van zwoele Mexicaanse nachten en geeft ons meteen een “happy” gevoel. Het succes laat dan ook niet lang op zich wachten!
In de weken die erop volgen, stromen de aanvragen voor optredens binnen en schuimt het duo heel wat Vlaamse podia af! De single staat enkele weken aan de top in de Vlaamse Super 15.
In augustus 2011 wordt er dan weer keihard gewerkt aan wat solomateriaal voor Tony. Daar het stemtimbre van Tony Servi sterk aanleunt bij dat van Engelbert Humperdinck kiest men dit keer voor een bewerking van de Humperdinck-Klassieker ”The Spanish Night is over”. Peter Keereman zorgt voor de produktie en Bart Herman schrijft de tekst: Het up-tempo-nummer is Tony als het ware op het lijf geschreven en blijkt een schot in de roos! “De Spaanse droom” staat 3 weken lang op n°1 in de Vlaamse Super 15...!

In de lente van 2012 wordt een nieuwe Full-CD gereleased: "Dromen".
2012 is op alle vlaaken een speciaal jaar...:
* 30 jaar Carrière Toni Servi
* Huwelijk met Anita

Bekijk alle artiesten