Lisa del Bo

Van Renilde Goossens naar....... Lisa del Bo

Vrij jong begint Renilde sporadisch te zingen. Toen ze zeven jaar was zong ze samen met haar zusje voor moederdag in een grote zaal een heel aangrijpend liedje. Haar vader is ook altijd voorzanger geweest in de kerk. na enkele jeugdmissen doet ze met haar neef een trouwmis, ze hadden er veel plezier in,
van de ene trouwmis kwam de andere. Renilde zong ook in een koor, als ze negentien jaar is wordt ze dirigent van het kinderkoor, dit heeft ze 20 volle jaren gedaan ! Ze volgt in het middelbaar onderwijs boekhouding en op haar achttiende zat ze al op bureau als secretaresse.
Renilde trouwde al vrij jong en zingt regelmatig met haar neefje die gitaar speelde. Eén namiddag per week studeerde ze samen nummertjes in, niet om ergens op te treden maar wel omdat ze het zo leuk vonden. Ze gaat ook noteleer studeren en een jaar dictie en klassieke zang. Dit deed ze niet met vooruitzichten om op te treden maar ze wou dit voor haar zelf kennen.
Ze was immers getrouwd en had een dochter...

De Soundmix

Haar neef verhuist en Renilde zoekt een vervanger om de trouwmissen te doen: Patrick Renier, de manager, producer en ontdekker van Belle Perez. Het is hij en Joske (Lisa haar man) die een bandje instuurde naar VTM voor een deelname aan de Soundmixshow. Toen nog Renilde kreeg bij de opname van het liedje al een contract aangeboden van Jack Rivers. Voor de Soundmixshow was Renilde alleen bezig met te zingen op feesten, barbecues en trouwmissen. Renilde deed mee
aan de Soundmixshow met het liedje van Vaya Con Dios, What’s a woman. Zelf geloofde ze er niet echt in maar toch won ze vol overtuiging de Soundmixshow.
Renilde gaat op zoek naar een eigen imago, look en eigen stijl van muziek. Ze kiest al snel een artiesten naam, Renilde wordt Lisa del Bo. Ze krijgt voor haar eerste single begeleiding van de twee vakmensen John Terra en Hans Van Eyck (tekstschrijver van ondermeer Helmut Lotti en Bart Kaël). De eerste maxi-single 'Liefde' wordt uitgebracht.
Ondertussen leert Lisa veel bij in de muziek wereld en doet ze veel podiumervaring op.
Met "Vlinder" schreef Lisa zich in voor de preselectie van het Eurovisie-Songfestival. Ze zou derde eindigen in de finale.

Toch zou het tot in 1996 duren vooraleer Lisa het succes kreeg dat ze verdiende. Met het liedje "Liefde is een kaartspel" mocht ze dat jaar naar het Eurovisie-Songfestival. Haar eerste full-cd "Lisa Del Bo" verscheen en werd goud, Lisa kreeg een eigen spel kaarten van het Turnhoutse kaartenmuseum en eindigde 16de met 22 punten op het Songfestival. Toch waren de Belgische inwoners heel fier op hun zangers. Van Spanje kreeg Lisa de volle 12 punten.

Lisa zingt voor de "Virga Jesse-Feesten"

2010 wordt voor lisa del Bo een gezegend jaar. De grande dame van het Vlaamse levenslied mag tijdens de Virga Jessefeesten eind augustus 2010 in Hasselt gastvrouw zijn van het grootse en unieke Virga Jesse-Feestconcert.
Lisa wordt 'Ambasedrive' van dit gebeuren en is ook erg trots dat ze het Virga Jessefeestconcert mag dragen. Ter gelegendheid van dit feest bracht Lisa een nieuwe cd uit met de naam “My special Prayer”

2011: Nieuwe wending ....

Momenteel werkt Lisa aan heel nieuw materiaal en met heel nieuwe mensen.
Op haar 50ste is deze nieuwe wending dan ook meer dan welkom.

Bekijk alle artiesten
 
  
 
  
Informatie & boekingen