Steve Tielens

Persmensen spreken van "Dé volkszanger van Vlaanderen". De nieuwe Eddy Wally? De Vlaamse Frans Bauer? Niets is minder waar. Steve Tielens (geboren op 25 april ) is een geboren entertainer en een ambianceman pur sang. Een sfeermaker die als geen ander weet hoe je een onvergetelijk volksfeest bouwt.

Op jonge leeftijd heeft hij de smaak al te pakken. In de horecazaak van zijn ouders ontpopt Steve zich als een populaire deejay. Week na week staat de tent op zijn kop. Na zijn legerdienst kiest hij resoluut voor de showbizz.

Het succes laat niet lang op zich wachten. Samen met Wim Soutaer en Sonny O'Brien behaalt Steve in 2000 de finale van de VTM Soundmixshow. Een jaar later eindigt hij op de tweede plaats in Ontdek De Ster, de liedjeswedstrijd van Radio 2.

In oktober 2006 verschijnt zijn debuutsingle 'Als ik jou zie'. Met het plaatje wil hij dolgraag zoveel mogelijk harten veroveren in Vlaanderen. Hij wil zingen, zijn nummer brengen, een man van het volk zijn. Overal in Vlaanderen promoot hij zijn nummer. Op de markten, in café's... Steve is een harde werker. 'Als ik jou zie' is een schot in de roos, krijgt airplay op Radio 2 en maar liefst 53 lokale radiostations.

De opvolger 'Liefde is niet te koop' komt uit in augustus 2007. Ook deze single is een regelrechte hit bij de lokale en regionale radio's in Vlaanderen. Steve is "de lieveling" van de vrije radio's! Een jaar later volgt de feestplaat 'Een droom voor jou en mij'. Eind 2008 zingt hij de pannen van het dak tijdens de Schlager Revue in de Oktoberhallen in Wieze. Zijn fanclub groeit en voor het eerst duiken synoniemen als "Volkszanger nummer 1" op in de pers.

2009 is een sleuteljaar. Zijn muziekcarrière komt in een stroomversnelling en Steve treedt op aan de lopende band. Hij staat op de planken van Het Witte Paard in Blankenberge naast Vlaamse topartiesten zoals Laura Lynn en Willy Sommers. In San Marco Village in Schelle is hij één van de smaakmakers tijdens de Rupelschlager-Parade. Bijna 2.000 liefhebbers van het levenslied gaan uit de bol met tal van Vlaamse artiesten en... scanderen aan het eind van de show minutenlang voor hun volksheld uit eigen streek : Steve Tielens!

2010: Steve viert zijn verjaardag met een grootse, uitverkochte show �n de fonkelnieuwe single 'Liefde kleurt je leven'. Deze meezinger van formaat is de voorloper van zijn eerste full cd 'Een droom', die najaar 2010 in de winkels ligt. In september wint de volkszanger de Textradio Zomerhit Award. Eind oktober staat hij samen met Frans Bauer "live" in de Sleuyter Arena te Oostende!

Zaterdag 13 nov 2010 een dag die Steve nooit in zijn leven zal vergeten. Een droom word werkelijkheid.
Steve Tielens treedt op in het Antwerpse sportpaleis voor 10.000 mensen. Hij wordt er bekroond tot Polonaise-Koning door Frans Bauer en Eddy Wally...!

2011: Steve Tourt met Frans Bauer en Christoff & Lindsay en word live begeleid door het orkest van Frans. De tour van 5 optredens maakt deel uit van een mooie start van 2011.

2012: De kers op de taart !!! Steve ondertekend een platencontract voor 2 albums een eerste nieuw album hiervan is een feit . Dit krijgt de toepasselijke titel "Feesten is mijn Leven". Met een overvolle agenda gaan we Vlaanderen rondtoeren . Met zijn vrolijke versie van "Geen wonder dat ik ween" haalt Steve een eerste nationale hitnotering binnen op radio 2 in de ultratop.

Bekijk alle artiesten
 
  
 
  
 
  
Informatie & boekingen