Dirk Bauters & Vanessa Chinitor

Dirk Bauters (geboren op 06 juni 1960) afkomstig uit Lede, wist al vlug dat MUZIEK een belangrijk woord was in zijn leven.
Hij studeerde aan het conservatorium te Gent. Na zijn studies wou hij zijn kennis doorgeven aan andere kinderen en begon les te geven in de muziekacademie van Lede en in het VTI te Aalst. Ondertussen vond hij ook de tijd om als pianist en repetent te werken in HET musicalgezelschap van Gent namelijk Theater Arena: Hier werkte hij met verschillende acteur-zangers die tot nu toe nog altijd gekend en bekend zijn op onze Vlaamse schermen, en misschien ver daarbuiten. Enkele namen: Marijn De Valck, Liliane Dorekens, Karel Deruwe, Katrien Devos, beide Van den Durpels (Kris en Daan) Linda Lepomme en ga zo maar verder…..
Ondertussen was Dirk ook free-lance pianist van ondermeer Jean Walter, Bob Benny, Will Ferdy, Samantha, Marc Dex, Jules Kabas, Norma Hendy, Jo Leemans, Paul Severs, Willy Sommers, zelfs Eddy Wally en zo vele andere Vlaamse gekende vedetten werden door hem en zijn piano begeleid.
Op vlak van humor leerde hij heel veel van onder meer Staf Permentier, Kees Brug en later Dirk van Vooren, Luc Caals, alsook Jacques Vermeire. Door de samenwerking met al deze gekende artiesten werkte hij ook als publieksopwarmer van TV-programma’s zoals “De Droomfabriek”, “Blokken”, “Topscore” etc.
Zo kwam de belangstelling van de VRT uit om zijn muzikale kwaliteiten te ontplooien in het programma “Rosa en Modest”.
Plots toonde ook VTM interesse en zij gaven hem de kans om zowel zijn muzikale, als zijn humoristische kant te tonen in het programma “HT&D”. Hij heeft TV en les geven nog een paar jaar kunnen combineren maar al snel moest hij voor één van de twee kiezen. Een moeilijke, verscheurende beslissing!!!!!
De beslissing was gevallen en Dirk besloot om zijn leven verder te zetten met optredens en moppen tappen bij “HT&D”. Wat hij toen niet wist was dat hij een hele goede keuze had gemaakt.
Na al die TV aanbiedingen wisten de mensen plots wie Dirk Bauters was en wat hij deed. Aanvragen kwamen binnen van West-Vlaanderen tot in de Limburg en zelfs ver over onze grenzen.
In 2003 kreeg Dirk zijn carrière nog een nieuwe dimensie. Zijn pad kruiste dat van Vanessa Chinitor.
Samen werden en zijn ze nog steeds een onafscheidelijk duo die de mensen doen lachen en laten luisteren naar bloedmooie melodieën.
EN volgens hem begint hun carrière nog maar!

Vanessa Chinitor ( geboren op 13 oktober 1976 ) is een rasechte Dendermondenaar. In 1996 wordt ze als finaliste van de “Ontdek De Ster Show “ van VTM ontdekt door John Terra. Met haar eerste single "In Al Mijn Dromen" overtuigt ze meteen de Vlaamse media. Wanneer haar tweede single "Verdoofd en verblind" verschijnt, lijkt het of Vlaanderen er een nieuw stemgeluid bij heeft.
Vanessa Chinitor is één van de favorieten tijdens Eurosong ‘99 en dankzij haar overwinning tijdens de nationale preselecties mag zij in dat jaar ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival te Jeruzalem. Onder begeleiding van John Terra laat ze het nummer "Like The Wind" naar het einde toe in een ware climax losbarsten. Helaas is politiek ook in dat jaar al één van dé kwaliteitsnormen om liedjes en landen op het Eurovisiesongfestival punten te geven. Vanessa Chinitor eindigt niettemin op een verdienstelijke twaalfde plaats.
In die periode verschijnt het debuut-album van de beloftevolle artieste. De gevarieerde full-cd heet "Like The Wind" en bevat uitsluitend Engelstalig materiaal. De single "When The Siren Calls" doet het goed in de hitparade,maar Vlaanderen wil blijkbaar toch liever Nederlandstalig werk.
Dat komt er dan ook. Eind ‘99 haalt ze met het prettige "Verlangen" de Vlaamse Ultratop 10. Ook de single "Deze dans" krijgt veel Radio 2-airplay. De zangeres mag zich zelfs bewijzen in programma‘s als "De Notenclub", “Het Swingpaleis” etc. In oktober 2000 brengt de zangeres een ode aan één van haar grote idolen, nl. Ann Christy. “ Ik neem vandaag de trein “ krijgt een speels nieuw arrangement en kan op heel wat bijval rekenen.
In maart 2001 werkt Vanessa samen met Bart Kaëll aan een album. Deze krijgt de titel: “Costa Romantica”. De plaat bevat covers zoals "Words", "I got you babe", "Besoin de rien, envie de toi" , "Kingston town" e.a.Bart & Vanessa zingen ook twee Nederlandstalige tracks in: "Dicht bij elkaar" en "Weer naar zee", wat meteen de zomersingle van 2001 wordt.
Wanneer VT4 een screentest uitschrijft waagt Vanessa haar kans en wordt zo in februari 2002 één van de 7 omroepsters. Een opmerkelijke wending in de carrière van deze zangeres. Maar ook muzikaal zit zij niet stil : in de zomer van 2002 verschijnt “ Heimwee “ als single. Een schitterende vertaling van één van de grote hits van Roger Whittaker.
Eind 2002 krijgt de carrière van Vanessa Chinitor nog een nieuwe dimensie : zij wordt gevraagd één van de hoofdrollen te gaan spelen in de “Winterrevue van Caals en Van Vooren”, een productie van het succesbedrijf Studio 100. Voor het eerst speelt Vanessa Chinitor mee in een groots spektakel vol humor en muziek . Ze krijgt dan ook de smaak te pakken want in diezelfde zomer mag ze ook meespelen in “De zomerrevue van Dirk Bauters”.
Een jaar nadien komt dan haar zomersingle “Je hart” uit. Een pittig fris nummer dat zeker en vast door haar publiek wordt geapprecieerd.
In de zomer van 2004 heeft Vanessa weer grote plannen en is ze o.a. de bekijken in. “De zomerrevue van Dirk Bauters” en tien dagen lang op de Gentse Feesten. Zo zijn ook de eerste liefdesperikelen begonnen waarvan we het vervolg kennen.

Bekijk alle artiesten
 
  
 
  
 
  
Informatie & boekingen