Jan Smit

Jantje Smit scoorde in 1997 een grote hit met het nummer 'Ik zing dit lied voor jou alleen'. Het lied, geschreven voor zijn oma, raakte velen in het hart en het betekende de doorbraak voor de toen elfjarige jongen. Zijn duet met Carola Smit, 'Mama', was daarvoor al een grote hit. Sindsdien schreven Jan Keizer, Jack Veerman en Jan Tuijp veel nummers voor hem.

Inmiddels is Jan een artiest van naam in Nederland en Duitsland. Hij heeft inmiddels een tiental albums op zijn naam staan, zowel in het Nederlands als in het Duits. Sinds 2000 is hij groot genoeg om de naam Jan te dragen.

Naast zingen is Jan een niet onverdienstelijk ondernemer. Met zijn eigen winkel in Volendam, kledinglijn voor C&A en parfumlijn werkt hij hard aan zijn eigen imperium. Naar verluidt staat hij dan ook in de top 3 van Nederlandse miljonairs onder de 30 jaar.

In oktober 2007 kreeg Jan problemen met zijn stem en moest hij rust houden. Later is hij hier zelfs aan geopereerd.

Voor zijn vrienden Nick Schilder en Simon Keizer heeft Jan onder andere een reallife-soap geproduceerd.

Jan is een setje met Yolanthe Cabau van Kasbergen. Daarvoor had hij een relatie met de tien jaar oudere Ellemieke Vermolen.

Stilte in de storm is het nieuwe album van Jan Smit dat in 2008 uitkomt. De eerste single van dit album Dan volg je haar benen werd al een nummer 1-hit in de Nederlandse Top 40. Oorspronkelijk zou het album op 1 januari 2008 uitkomen maar door stemproblemen van Smit is dit uitgesteld.

In mei 2009 maken Yolanthe en Jan bekend dat zij hun relatie hebben beeindigd. Begin juli doet Gerda Smit, de moeder van Jan, een 'boekje open' over haar ex-schoondochter Yolanthe.
In het bewuste interview met SBS6 Shownieuws laat de moeder van Jan ook weten dat hij inmiddels een relatie heeft met de Volendamse Liza. Liza is moeder van een kind uit een ander huwelijk, maar de twee krijgen in 2010 een eigen dochter: Emma. Op 11-11-11 treden ze in het huwelijksbootje.

Bekijk alle artiesten