Nicole & Hugo

Nicole & Hugo scheerden in de jaren 70 hoge toppen in de Vlaamse hitparades én bovendien werden ze, als gevestigde waarden van het Vlaamse muzieklandschap, tot 2 maal toe verkozen om ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Een eerste maal in '71 met 'Goeiemorgen morgen' (dat door een plotse ernstige ziekte van Nicole op het Songfesival werd vertolkt door Lily Castel en Jacques Raymond) en een 2e maal in '73 met 'Baby Baby'.
Het duo onderneemt doorheen de jaren vele internationale tournees en vaart sinds 1984 de wereld rond als entertainers op cruiseschepen. Na twee canzonissima's en enkele succesvolle deelnames aan festivals in het buitenland, besluit het duo zich toe te leggen op revue en musical, kwestie van het visuele aan het muzikale koppelen en amusement te brengen!

In 2003 brengt Studio 100 een hommage aan Nicole & Hugo met de musical "Zo mooi, zo blond", waarin het echtpaar ook zelf acte de présence geeft. In 2004 werden Nicole & Hugo geselecteerd voor Eurosong, met het nummer Love is all around. In de lente van 2005 zijn Nicole & Hugo te zien in "Houden van...", met de mooiste liedjes uit '50, '60 en '70.
In juli 2007 brengen Nicole & Hugo een nieuwe single uit met de titel 'Olé Ola', een aanstekelijk, zomers en latinogetint nummer. Ze halen er, voor de eerste maal, "Tien om te Zien" mee!

2008 kan alvast niet meer stuk want nadat ze "Zo is er maar Eén" winnen op televisie wordt het winnend nummer "Pastorale" als bonustrack toegevoegd aan de gloednieuwe cd "Eeuwig geluk" die in de maand mei verschijnt. Nicole & Hugo zijn niet meer weg te branden van het tv-scherm en ze worden gevraagd voor tal van radio-interviews. In de laatste week van de maand mei staan ze met "Pastorale" op nummer 1 in de Vlaamse Ultratop. Daar blijven ze 4 weken onafgebroken op nummer 1. In juli winnen ze de trofee ‘zomerhit 2008’ bij Radio 2. De zomer die volgt is een aaneenschakeling van succesvolle optredens.

Bekijk alle artiesten