Sergio

Serge Quisquater werd in Leuven geboren op 5 juli 1965. Reeds op jonge leeftijd begon Serge te entertainen. Grootste slachtoffers waren de leraars en leraressen waarvan hij les kreeg. Gelukkig hebben ze allemaal ook positieve herinneringen, want Serge kon hen bekoren dankzij de hits van Tom Jones en Engelbert Humperdinck.

Serge begin in 1987 met zijn eerste echt concrete plannen. UIt die tijd herinneren we ons levendig de hitsingle "Het staat in de sterren geschreven".

In de jaren 90 kwam er schot in de zijn muzikale carrière. Zo ontstond eind 1994 de groep "Taste Of Joy", een duo bestaande uit Sandy en Sergio. De eerste single "You‘re My Baby" kreeg heel wat airplay en voor het eerst kwam Sergio samen met Sandy op tv. De tweede single van dit sympathieke duo werd een hit: "You‘ve Got To Try" bereikte de charts.

Sandy & Sergio zongen eerst samen onder de naam ‘TASTE OF JOY‘. De naam ontstond bij een uit de hand gelopen etentje in een nochtans rustig restaurant in Mol. Het was eind 1994. Samen met Marc Paelinck en Ronald Buersens werden een pak nummers opgenomen, waaronder de eerste single ‘You‘re my baby‘. De plaat kreeg heel wat airplay en Taste Of Joy was voor het eerst op televisie te zien. Ook de tweede single ‘You‘ve got to try‘ werd een radiohit. Meer zelfs, voor het eerst kwam Taste Of Joy in de hitparades erecht.

Op 25 september 1995 werd het eerste album ‘Together Forever‘ voorgesteld in de stadschouwburg van Leuven. Omringd door 6 muzikanten en 4 professionele dansers, maakten Sandy en Sergio van deze voorstelling een groot succes. De titelsong van het album ‘Together Forever‘, een bloedmooie ballade, werd door het grote publiek warm onthaald.

Taste Of Joy ging zelf internationaal! Dankzij de release van "Keep On Moving" kreeg de groep aandacht in de Scandinavische landen. "Together Forever" was de titel van het eerste album van Sergio en Sandy. De groep vertegenwoordigde ons land op het Golden Stage Festival in Roemenië. Niet minder dan 26 landen namen deel. Taste Of Joy eindigde op een schitterende derde plaats.

Op 6 september 1996 werd de nieuwe single ‘Don‘t give it up‘ gereleased. De naam Taste Of Joy veranderde in Touch Of Joy omdat er in Canada reeds een groep bestond met de naam Taste Of Joy. Het moment van de naamsverandering werd perfect uitgekozen want met de hit ‘Don‘t give it up‘ begon het echte grote succes. De plaat stond 13 weken in de hitlijsten en haalde een mooie zevende plaats in de Ultratop.

De volgende single ‘Enjoy‘ was een nog groter succes. Het haalde de nummer 2 positie in de ultratop. Ook waren Sandy & Sergio te gast in Roemenië waar ze een spetterend optreden gaven voor 10.000 fans. Het album Enjoy werd goud. Daarop staat ook de zomerhit ‘Please don‘t go‘ waarmee ze van Radio 2 de zomerhittrofee kregen voor de beste productie. Ook de volgende singles haalden de top 10: ‘Come on and get up‘, ‘Wild‘ en ‘Let‘s go crazy‘. Op 1 oktober 1998 werd het nieuwe full-album Dance to the rhythm voorgesteld. Daaruit werd o.a. de single ‘Feel All Right‘ uitgebracht.

In 1999 ontpopt Sergio zich als een volleerd presentator. Z‘n KETNET programma Tripties wist heel wat jeugdige kijkers te boeien. Samen met Phaedra Hoste nam Sergio een Vliegende Start en begin 2000 presenteert hij Kaviaar Met Pruimen. Ook Sandy heeft in 1999 niet stilgezeten. In de zomer van 1999 kwam haar single ‘Bizzare‘ uit en die kon op heel wat leuke reacties rekenen.

Na bijna een jaar muzikale stilte was Touch Of Joy in februari 2000 helemaal terug. Dit keer met de single ‘I Can‘t Let You Go (No)‘ die geschreven was door Phil Sterman die in het verleden al verantwoordelijk was voor het succes van 2 Unlimited. Het werd opnieuw een grote hit voor de twee. Maar er kwamen alsmaar meer geruchten dat Touch Of Joy er zou mee gaan stoppen.

Maar of ze er nu mee doorgaan of niet, Touch of Joy is springlevend op hun nieuwe CD met de heel toepasselijke titel ‘Don’t say it’s over‘. Getrokken door twee kleppers van hits ‘I can’t let you go‘ en ‘Fox on the run‘ kan je al vermoeden dat dit een puik album is geworden. Marc en Dirk Paelinck leveren weer de meeste songs aan waaronder ‘Give it up give it in‘, ‘Stay‘ en ‘Cool tequila‘.

De hits van Touch Of Joy volgen aan de lopende band. Sergio verlaat steeds meer het pad van de muziek en we zien én horen hem steeds vaker op TV1. "Vliegende Start", "Duel" en "Kaviaar met Pruimen" zijn de programma‘s waar hij het gezicht van is. Maar er is meer, veel meer! Zo is er ook "Het Rapport Quisquater", de uitspattingen op VT4 en zijn optredens in "Het Swingpaleis".

Eind 2001 besluit Sergio zich in te schrijven voor Eurosong 2002. Samen met ongeveer 350 andere artiesten waagt hij zijn kans om België in Tallin te gaan vertegenwoordigen. Hij haalt samen met 27 anderen de halve finale en stoot door naar de finale. En daar valt viel op zondagavond 17 februari 2002 de beslissing: Sergio zou ons land gaan vertegenwoordigen in Tallin. Sergio goes Eurosong.

Tijdens de grote Eurosongfinale behaalt Sergio@theladies een dertiende plaats. Sergio, toch wel een beetje ontgoocheld verzekert hiermee de plaatsing van België voor het komende songfestivaljaar. Sister wordt achteraf een dikke hit in België.

Ondertussen is er al een tweede single van Sergio uit: "Love at a lonely day". Hiermee staat hij in de bovenste regionen van de ultratip 20.

Ook is er ondertussen een nieuwe reeks "Vliegende start" begonnen. Phaedra Hoste, die het eerste jaar presenteerde heeft haar presentatiestekje geruild met Katja Retsin. Katja is nu de vaste presentatiepartner van Sergio.

Bekijk alle artiesten