Paul Severs

Hij was voorlaatste uit een gezin van zeven. Op college volgde hij 5 jaar avondlessen piano en kocht hij zijn eerste gitaar. Door Pater Pax kwam hij bij Jean Kluger terecht en die zag meteen het talent van Paul Severs zitten.

Geen wonder dat ik ween (1966) werd zijn eerste plaatje. Daarna tekende hij een contract bij Sylvain Tack (de platenfirma "Start"). Met deze firma maakte Paul een aantal grote hits zoals Ik ben verliefd op jou, Ieder mens, Ik heb rozen voor je mee en Vaarwel en tot weerziens. Bij de platenfirma Telstar maakte Paul een stevige comeback met Zeg eens meisje en 'oh little darling.

Ook in Wallonië scoorde hij toen een nummer 1 hit met Toutes les filles. Bijna iedere dag staat hij nu nog altijd zowel in Vlaanderen als in Wallonië op het podium... Paul Severs vierde in juli 2006 zijn jubileum "40 jaar op de planken". Hij schrijft meestal zijn teksten en muziek zelf. In 2007 kwam Geen wonder dat ik ween opnieuw uit door de film Firmin met Chris Van den Durpel.

Paul Severs blijft een van de meest geboekte artiesten van Vlaanderen en staat garant voor ambiance en veel meezingers, zelfs bij het jonge publiek!

Bekijk alle artiesten