Biografie


Samantha is de zangeres van de originele versie van de wereldhit 'Eviva Espana'.

Zoals zovele 'vertolkers van het populaire lied' aan het eind van de jaren zestig en begin jaren zeventig was de opstap naar de roem (en het tv-publiek) voor Samantha (geboren als Christiane Bervoets in Borgerhout op 10 mei 1948) in het "songfestival" Canzonissima, waarin ze deelnam (samen met o.m. Rita Deneve) in het jaar 1967. Onder leiding van haar toenmalige manager Rene Ingelberts nam ze ook onder meer deel aan de Knokke Cup. Haar doorbraak kwam er enkele jaren later, in 1970, met de song 'Helicopter U.S. Navy 66', een vertaling van een lied geschreven door het duo Henry Mayer & Georg Bushor. Van deze song, helemaal in de lijn van de tijdsgeest van het moment, werden er meer dan 25.000 exemplaren verkocht.

Maar het succes van deze of andere liedjes van haar werd al snel compleet overschaduwd door de enorme hit die ze had met 'Eviva Espana'. Op dit moment zijn er al meer dan 40 miljoen exemplaren van de song, gebracht door verschillende performers, verkocht, en is het lied een vrolijke traditional geworden, tot op voetbalvelden toe. De eerste opname blijft die van Samantha, maar ongelukkig genoeg voor haar was dit niet de versie die in andere landen een hit werd. In Belgi√ɬę werd haar versie echter wel de tweede best verkochte single van het hele jaar, op een zucht eindigend van 'Un canto a Galicia' door Julio Iglesias. Maar in Nederland en Duitsland bijvoorbeeld was de hit-versie die van Imca Marina, en in Engeland en Scandinavi√ɬę was het de Zweedes zangeres Sylvia die met de poen voor haar 'Y viva Espana' ging lopen.

In 2012 stond Samantha 45 jaar op de planken!! HET toppunt waren haar optredens op het Schlager-Festival te Hasselt. Duizenden feestvierders zongen haar nummers luidkeels mee.

Speciaal voor dit Jubileum-Jaar maakte Samatha de single 'Een leven vol muziek'. Dit is een autobiografisch nummer waarin Samantha verwijst naar haar 45-jarige carrière en naar haar ziekte 'door alle stormen heen'. Samantha wil laten zien (en horen) dat je met MS en als rolstoelgebruikster zeker niet moet stilvallen. Ze wil als psychisch sterke vrouw een voorbeeld zijn voor lotgenoten en deze mensen moed laten putten uit haar sterkte. Samantha zal dan ook nog jaren doorgaan met optreden, zowel op senioren-namiddagen als op grote evenementen en diverse podia... Haar nummers behoren immers tot ons Vlaams Cultureel Erfgoed!

De zangeres denkt nog lang niet aan stoppen, bewijs daarvan is haar nieuwe album 'Verrassend Anders'. De zangeres stak haar grootste hits in een nieuw kleedje, maar brengt ook verrassende interpretaties van wereldhits (o.a. Timi Yuro) en nam zelfs enkele nieuwe nummers op.

In 2013 nam Samantha, samen met De Pitaboys en De Heidi's, haar Monster-Hit 'Eviva Espana' opnieuw op. Het werd een Feest-nummer... met een eigentijdse sound maar toch met behoud v/d authenticiteit. Olé...!!

2014 werd een jaar om snel te vergeten wegens medische problemen... De optredens werden dan ook tijdelijk opgeschort.

In 2015 voelde Samantha zich terug helemaal OK om het beste van zichzelf te geven op de Vlaamse Podia.

2016 wordt een jaar om nooit te vergeten: Samantha krijgt de 'Golden Lifetime Award - Carrière-Prijs'
Dit gaat voor de 12de keer door in Aarschot (CC Gasthuiskapel - zie info bij 'Nieuws')

 
  
 
  
 
  
 
  

Optredens


Meer optredens  


Verrassend Anders
Het nieuwe album 'Verrassend Anders' van Samantha is vanaf nu verkrijgbaar. Neem een kijkje bij discografie om te tracklist te bekijken of contacteer ons om een exemplaar te bestellen.