Biografie


John Dennis werd op 03 juni 1970 als John Van Den Abbeele geboren te Willebroek. John startte met zingen in 1994, wat intussen toch al een periode van 15 jaar betekent.

Dankzij deze lange muzikale carrière heeft hij een heel palmares weten neer te schrijven. Zo was hij ondermeer finalist bij het Belgisch kampioenschap Soundmix te Schaffen en was hij tot twee maal toe finalist bij de wedstrijd 'Ontdek De Ster', een organisatie van Jo Vally waar destijds ook nog Belle Perez aan deelnam.

Het was trouwens diezelfde Jo Vally die John ook nog een flinke dosis zelfvertrouwen en podiumervaring liet opdoen als één van zijn backing vocals in het muziekprogramma 'Tien om te Zien' op VTM en in 'De Muziekdoos' bij VRT.

John trad zelfs gedurende een periode van 5 jaar op in het buitenland, met name in Spanje te Torremolinos en verder ook in Nederland en Duitsland.

In 2007 krijgt John, naast tal van optredens, de gelegenheid de titelsong in te zingen voor het moederdagconcert 'Moeders Mooiste Moment' . Het wordt ook meteen zijn nieuwe single. Hij staat ook meermaals live op de planken als gastartiest bij grote orkesten, ondermeer met het 80-man sterke orkest Foreverband op het jaarlijkse SchlagerRevue in de Oktoberhallen van Wieze.

In het najaar wordt de single 'Blijf tot morgen' uitgebracht, een nummer van Raymond Felix die o.a. ook 'Laat de zon in je hart' van Willy Sommers op zijn palmares wist te schrijven. 'Blijf tot morgen' wordt een hit, die ook op verschillende 'Best Of'-compilatie-CD'?s verschijnt. Het levert hem een goedgevulde agenda op.

In het voorjaar van 2008 komt de zomersingle ''t Is Feest' uit, een Schlager- en Ambiancenummer van jewelste. Het geeft hem de mogelijkheid zich weer volop te bewijzen op het podium!

Het repertoire dat John brengt is veelzijdig en bestaat, naast voornamelijk Vlaamse en Nederlandse ambiancenummers en klassiekers, eveneens uit Engelse hits als Franstalige chansons...

John is een perfectionist die voor de volle 100% gelooft in wat hij doet... en die dit ook méér dan waarmaakt. Wie dus een stevige portie entertainment en ambiance wil voor zijn evenement is bij John beslist aan het juiste adres!


 
  
 
  
 
  
 
  

Optredens


16-12-2018 (15:30)
Haaltert

22-12-2018 (15:00)
Drogenbos

Meer optredens