Hoes - Bel me op2

nieuwe single

‘Bel me op’ van Mario Franco (+ video)

5 mei , 2017  

Mario Franco kan je allesbehalve kleurloos noemen. Sinds hij Vlaanderen begin vorig jaar opnieuw kennis liet maken met het discogenre, wordt hij – terecht – de nieuwe discokoning van Vlaanderen genoemd. Zijn concept is eenvoudig: neem een discoklassieker, zet er een vlotte Nederlandstalige tekst op, neem een videoclip op die disco uitademt en je hebt een dikke hit te pakken.

Zijn debuutsingle ‘Ik kan je niet laten gaan’ werd op heel wat radiostations grijs gedraaid en muziekzender Ment TV programmeerde de clip en speelde ze met de regelmaat van de klok. Ook de opvolgers ‘Doe mij ’n plezier’ en ‘Ik blijf maar denken aan jou’ scoorden schitterend.

Hoog tijd dus voor een opvolger. En wat voor één. Mario Franco dook in z’n platenkoffer en vond er de Wham!-klassieker ‘Wake me up’ uit 1984. Bart Herman schreef er een vlotte Nederlandse tekst op en doopte het nummer om tot ‘Bel me op’. Producer Patrick Hamilton (ook al verantwoordelijk voor Franco’s eerdere hits) zorgde voor een feilloze productie. Het resultaat is een frisse, eigentijdse discoversie van een van ’s werelds grootste klassiekers die het ongetwijfeld prima gaat doen in de hitlijsten!

BELUISTER OF DOWNLOAD


2 Responses

  1. patrick zegt:

    Alhoewel Vlaamse muziek mij niet echt kan bekoren moet ik mijn mening bij schroeven na het ontdekken van deze artiest. Enig in zijn soort met ongelooflijk mooie covers. Gebracht op een unieke manier. Respect! Dit is hit waardig!

  2. Sarah zegt:

    Beetje fout. Maar zo leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *